Het beste alternatief voor sparen en dure spaarproducten


Einde aan het tijdperk van de woekerpolissen
 
Ik weet haast zeker dat bij velen van u er nog een of meerdere woekerpolissen in de kast liggen. Wist u dat in veel gevallen deze heel eenvoudig zijn af te kopen! U krijgt zonder boete het resterende deel uitgekeerd. Helaas is dat vaak minder dan de inleg. De sporen van de financiële crisis zijn ook hier merkbaar. Er werden u gouden bergen beloofd en u had geen notie van de torenhoge kosten die niet zichtbaar waren. Om maar niet te spreken over de op slinkse wijze erin verwerkte overlijdensrisico verzekeringen.

Advies: afkopen waar mogelijk en uw verlies nemen. Wij hebben een beter alternatief voor u.


Risico

Wie zijn geld wil laten renderen, zal in de eerste instantie kiezen voor een spaarvorm. We weten inmiddels dat ook dat niet 100% safe is. Sparen is echter geen beleggen. Laat ik daar duidelijk over zijn. Maar als ik spreek over een alternatief voor sparen, dan reken ik daar het beleggen in de niet volatiele Hoog Dividend fondsen zeker bij. In tegenstelling tot de aanlokkelijke brochures van grote fondsbeheerders, komt het thema ‘risico’ bij ons niet in de kleine lettertjes.

Het risico bij de fondsen waar wij u op wijzen is echter wel een stuk kleiner dan bij speculatief beleggen, maar groter dan bij sparen. Bij dure spaarproducten loopt u net zo goed een beleggingsrisico.

De fondsen hebben een notering in Amerika. Daardoor kunt u een valutarisico lopen. Een alternatief voor een maandelijks inkomen tegen een bovengemiddeld dividendrendement is op de Europese beurzen niet voorhanden. U moet wel beseffen dat veel Europese fondsen met een internationaal karakter ook hun beleggingen spreiden over andere valuta's. Indirect loopt u dan ook een valutarisico, alleen is dat minder zichtbaar.

Speculatief beleggen is de komende jaren zeker geen interessante optie. Dat is leuk voor de spanning, en wie daar lol in heeft moet dat zeker blijven doen. Maar beperk het is ons advies.

Dividendcomponent

De dividendcomponent vormt een onderliggende waarde, omdat onze fondsen altijd maandelijks hebben uitgekeerd en dat nog steeds doen. Soms decennia lang! Zelfs in crisisjaren. Fondsen die het dividend moeten staken of drastisch verlagen, worden uit onze portfolio verwijderd. Op die manier keren al onze fondsen in de portfolio altijd maandelijks dividend uit. Vanaf 2009 heeft geen enkel fonds uit mijn portfolio het dividend moeten staken. Hoewel dat geen garantie is voor de toekomst, is dit wel een belangrijk signaal. U leest meer over de thema’s risico en dividend in het GRATIS handboek.

 

Waarom vergelijken met sparen?

U koopt de aandelen van de Hoog Dividend fondsen voor de lange termijn en legt ze weg als een mooie fles wijn. Ondertussen laat u ze elke maand dividend aan u uitkeren. Liefst voor jaren. Veel van onze abonnees kopen maandelijks aandelen bij i.p.v. het geld op een spaarrekening te zetten. Wij selecteren enkel de fondsen met een stabiel dividendverloop. Bij voorkeur volgt de koers de trend van de internationale beurzen. U gaat dus passief beleggen en daarvoor hoeft u niet dagelijks de koersen te volgen. Dat doen wij voor u. Sparen is ook een passieve vorm van geld laten renderen, zij het met kapitaalgarantie. (Uitzonderingen daargelaten) Het alternatief dat wij bieden heeft wat meer risico in zich dan bij sparen, maar daartegenover staat een bovengemiddelde vergoeding van jaarlijks zo’n 9% aan dividend, dat maandelijks aan u wordt uitgekeerd.

Bij 9% heeft u in vijf jaar tijd bijna de helft van uw vermogen uitgekeerd gekregen in de vorm van dividend! Dat is bijna 50% van uw kapitaal!


Een goudmijn?

Nee! U wordt er niet rijk van en dat is ook niet ons doel. Wij zien het aanboren van deze bijzondere fondsen wel een beetje als een goudader. Maar dat is spreekwoordelijk. Deze fondsen liggen in ons land niet voor het oprapen, maar zijn toch eenvoudig via uw eigen broker aan te kopen. Het feit dat u een dergelijk rendement krijgt, en dan ook nog eens zonder uitzondering elke maand dividend krijgt uitgekeerd, is uniek in Nederland en België.

U koopt de fondsen niet om kapitaalwinst te maken, maar voor een inkomen uit het dividend dat u maandelijks gaat ontvangen. Wij houden de waarde van de fondsen nauwlettend in de gaten. Bij een te groot waardeverlies adviseren wij u een fonds te verkopen. Maar vanzelfsprekend staan daartegenover ook de fondsen, die u als extra bonus een mooie kapitaalwinst kunnen opleveren. Het is de mix die het uiteindelijke resultaat bepaalt. Let u er wel op voldoende te spreiden en minimaal zo'n tien fondsen aan te houden.

Wie geld ter beschikking heeft, grote of kleine bedragen, kan nu maandelijks de vruchten hiervan gaan plukken. Dat is een geweldige ervaring. Reken even met 9%, dat ongeveer het gemiddelde is van ons fondsenportfolio, en u zult verbaasd zijn van het bedrag dat u maandelijks uitgekeerd krijgt. Probeer hier onze Inkomen Calculator maar eens.

De hoogte van het bedrag waarmee u deze aandelen koopt, bepaalt u helemaal zelf. Er zijn geen voorwaarden voor een minimum inleg zoals u vaak ziet.

 

In de praktijk

Wie meer wilt weten over de achtergronden van onze fondsen, de risico’s, de kansen en de wijze waarop u te werk moet gaan, adviseer ik het handboek ELKE MAAND IETS EXTRA’S OP UW REKENING op te vragen. Dat kost u niets.

Het inkomensbericht beleggen wordt in Nederland en België steeds populairder. Alhoewel het fiscale klimaat in België wat anders is, kunnen er ook daar nog steeds prachtige netto rendementen gehaald worden. In Nederland kan men de 15% bronbelasting verrekenen in BOX3. Dit alles en nog veel meer wetenswaardigheden leest u in het GRATIS handboek

 

Alvast veel plezier met uw extra maandelijks inkomen!

Paul van den Heuvel

 

Meer informatie vindt u op de volgende pagina’s:

>> Over ons


Uw gegevens vallen onder de Wet Persoonsregistratie. Uitgeverij Wimer BV verplicht zich uw persoonsgegevens uitsluitend voor eigen doeleinden te gebruiken en niet
door te geven aan derden. PensioenDividend® is a registered trademark of publishing house Wimer BV. All Wimer products come under dutch law. Multiplication of any kind without explicit permission of the publisher is prohibited.

Publicatie van Wimer BV Investment Research
Realisatie: TiDi Graphics | Vormgeving: Happy Cactus

Pensioendividend.nlEen maandelijkse dividenduitkering is voor veel mensen de
ideale aanvulling op hun pensioen. PensioenDividend en ElkeMaandDividend richten
zich op Hoog Dividend aandelenfondsen die elke maand dividend uitkeren.
De aandelenfondsen erachter zijn hetzelfde.


< Terug naar ElkeMaandDividend.nl Verder naar PensioenDividend.nl >

Op onze website gebruiken wij cookies. Als u deze site gebruikt gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.
Wat betekent dit voor mij?