Hoe start ik?

    Paul van den Heuvel
Ik heet u graag van harte welkom bij ElkeMaandDividend.nl. De nieuwsbrief die erop gericht is uw inkomen te vergroten met aandelen van Hoog Dividend fondsen die u maandelijks dividend uitkeren. U gaat beleggen met het oog op de lange termijn, zonder dagelijks de beurskoersen te moeten volgen. Een vorm van beleggen voor beleggers met wat meer geduld en die maandelijks willen genieten van de stroom aan dividenduitkeringen. U zult ervaren dat dit uiteindelijk meer winst brengt, maar minder stress. De namen ElkeMaandDividend en PensioenDividend worden naast elkaar gebruikt, maar zijn inhoudelijk gelijk aan elkaar. Een extra inkomen is immers altijd welkom en niet alleen als u met pensioen bent.

De volgende stappen zullen u helpen bij het opbouwen van uw portfolio. Ik adviseer u de onderstaande punten aandachtig te lezen. Vooral voor de minder ervaren belegger zal dit een goede leidraad zijn.
   

 1. Zoek de juiste bank of broker. U bent het meest flexibel als u een internet broker neemt. U kunt dan altijd snel reageren als dat noodzakelijk mocht zijn.
    
 2. Als u het belangrijk vindt om zo weinig mogelijk aan kosten te betalen, bent u het beste uit met een Amerikaanse discount broker. Het goedkoopst zijn brokers zoals Charles Schwab, E*Trade en Ameritrade. Het opzetten van een account bij een Amerikaanse broker kost wat meer moeite en is iets tijdrovender. 
   
 3. Als u de service dicht bij huis wilt, dan bent u het best af met Binck. Binck is reeds diverse keren uitgeroepen tot beste internetbroker van Nederland en is de snelst groeiende beleggingsbank van Europa. Alle aandelen uit de portfolio van PensioenDividend.nl zijn via Binck verhandelbaar. De website en de klantenservice zijn bovendien voor 100% in het Nederlands. Klik hier om een rekening te openen bij Binck.
    
 4. Voordat u begint te beleggen, adviseren wij u eerst wat meer vertrouwd te raken met hoog dividend aandelen. Als nieuwe abonnee heeft u toegang tot het gehele archief. Maak er gebruik van.
    
 5. Onze nieuwsbrief is een lopend proces. Afhankelijk van het moment dat u instapt, kunnen de aandelen hoger of lager genoteerd staan dan het moment, waarin we ze in ons portfolio hebben opgenomen. Uw succes hangt af van uw koopmoment.
    
 6. Nemen we een nieuw aandeel op en koopt u op dat moment, dan is uw succes ongeveer gelijk aan de ontwikkeling zoals we die in de portfolio bijhouden. Stapt u later in, dan adviseren we u eerst een gevoel met een aandeel te ontwikkelen. Neem daar wat tijd voor. Veel brokers hebben grafieken, waarbij de dagelijkse koersbeweging zichtbaar is over een lange periode. Dat kan u helpen bij het vinden van een goede aankoopkoers.
    
 7. Werk altijd met limieten. Een scherpe inkoop is uw eerste winst. Vaak moet u bij een scherpe aankooplimiet wel eens wat meer geduld hebben.
    
 8. Tenslotte nog even dit. Door de dalende koersen zijn sommige dividenden erg hoog opgelopen. Hoewel ik mijn uiterste best gedaan heb aandelen te selecteren van een goede kwaliteit, wil ik u er toch voor waarschuwen, dat dividend verlagingen hier en daar niet uitgesloten zijn. Een reden temeer, om uw belegging goed te spreiden. Spreiding verlaagt het risico. U geeft weliswaar iets meer aan aankoopkosten uit, maar beschouw dit als een soort verzekeringspremie voor onverwachte tegenvallers.

 
We hopen dat u onze adviezen ter harte neemt. Wij staan altijd open voor uw opmerkingen of suggesties. Vooral de startende beleggers vragen wij om feedback als er iets niet helemaal duidelijk is. Zodoende kunnen wij andere beleggers van de meest optimale informatie voorzien. De algemene voorwaarden treft u hier aan.

Succes met beleggen!
Paul van den Heuvel
Paul Van den Heuvel

Uw gegevens vallen onder de Wet Persoonsregistratie. Uitgeverij Wimer BV verplicht zich uw persoonsgegevens uitsluitend voor eigen doeleinden te gebruiken en niet
door te geven aan derden. PensioenDividend® is a registered trademark of publishing house Wimer BV. All Wimer products come under dutch law. Multiplication of any kind without explicit permission of the publisher is prohibited.

Publicatie van Wimer BV Investment Research
Realisatie: TiDi Graphics | Vormgeving: Happy Cactus

Pensioendividend.nlEen maandelijkse dividenduitkering is voor veel mensen de
ideale aanvulling op hun pensioen. PensioenDividend en ElkeMaandDividend richten
zich op Hoog Dividend aandelenfondsen die elke maand dividend uitkeren.
De aandelenfondsen erachter zijn hetzelfde.


< Terug naar ElkeMaandDividend.nl Verder naar PensioenDividend.nl >

Op onze website gebruiken wij cookies. Als u deze site gebruikt gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.
Wat betekent dit voor mij?